+

U bent hier

more

Ingrepen onder verdoving

Traject ingrepen onder verdoving volwassenen

Behandelingen

Het gaat om een hele reeks ingrepen die gebeuren onder lokale of volledige verdoving, maar waarvoor geen overnachting in het ziekenhuis vereist is. Op deze pagina vindt u een lijst met de meest voorkomende ingrepen per discipline, maar deze is niet volledig.

Voorbereiding

Wees goed voorbereid op uw ingreep, bekijk onderstaande video!

Traject door het CDC

  • Bij aankomst in het ziekenhuis mag u rechtstreeks naar de 2e verdieping gaan, een ticketje nemen aan de balie en zich aanmelden. U krijgt een polsbandje aan en kunt plaatsnemen in wachtzaal 2 op de gang.
  • Wanneer het uw beurt is, verschijnt het nummer en logo van uw polsbandje op het scherm in de wachtzaal. U gaat dan naar de overzijde van de gang, meldt zich aan bij de balie en neemt plaats in de aangewezen omkleedruimte.
  • Een verpleegkundige zal u klaar maken voor de ingreep, waarna u zelf naar de voorziene operatiezaal wandelt.
  • Na de ingreep wordt u wakker in de recoveryruimte. Zo gauw u voldoende wakker bent, wordt u naar het chirurgisch dagcentrum gebracht waar u verder kunt bekomen van de ingreep. Zo gauw de arts hiervoor toestemming geeft, mag uw begeleider u ophalen om naar huis te gaan.  
  • Wanneer u de afdeling verlaat, zal een medewerker het polsbandje verwijderen. Moest dat niet gebeurd zijn, gelieve het bandje dan aan de balie van de opnamedienst af te geven.

 

Hou op voorhand rekening met volgende zaken: