+

U bent hier

more

Algemene informatie

Oproepsysteem voor patiënten

Net zoals opgenomen patiënten krijgen patiënten van het chirurgisch dagcentrum een identificatiebandje rond de pols. U moet dit polsbandje dragen tijdens uw verblijf in het ziekenhuis. Met dit bandje kunnen onze medewerkers immers nagaan wie u bent, welke ingreep u ondergaat en welke medicatie u moet krijgen, ook wanneer u dit zelf niet meer kunt zeggen.

Maar het polsbandje doet meer dan uw identiteit geven, het maakt ook een belangrijk onderdeel uit van het opvolgsysteem. Door een chip aan het bandje kunnen we detecteren waar u zich in het ziekenhuis bevindt en kunnen we bepaalde zaken activeren. Zo gebruiken we het logo en nummer op uw bandje om u vanuit de wachtzaal op te roepen. We hoeven u dan niet meer met uw naam af te roepen. In een later stadium zal het bijvoorbeeld mogelijk zijn om uw begeleider te laten weten wanneer u de recovery mag verlaten en naar het dagcentrum gaat.

Het polsbandje houdt u aan tijdens het hele verblijf in het CDC. Wanneer u naar huis mag, zal een medewerker dit verwijderen. Moest men dit vergeten uit te doen, mag u dat zelf achterlaten aan de balie van de opnamedienst. De chip aan het polsbandje wordt (na reiniging) immers opnieuw gebruikt.