+

U bent hier

more

Algemene informatie

Administratie

Hospitalisatieverzekering

Voor de meeste ingrepen in het chirurgisch dagcentrum kunt u een beroep doen op uw hospitalisatieverzekering. Daarom is het aangewezen om op voorhand contact op te nemen met uw ziekenfonds of verzekeraar om te informeren of de hospitalisatieverzekering van toepassing is.

Als de hospitalisatieverzekering een terugbetaling voorziet voor uw ingreep en u heeft op voorhand aangifte gedaan, dan kan de afhandeling van uw dossier vlot verlopen. Wie verzekerd is bij DKV, hoeft hiervoor geen voorafgaandelijke aangifte te doen, maar toont de verzekeringskaart bij de inschrijving.

 

Medische vragenlijst anesthesie

Als u een ingreep ondergaat onder algemene of locoregionale verdoving, dan moet u de medische vragenlijst invullen die u tijdens de voorafgaande consultatie ontvangen heeft. Deze vragenlijst bezorgt de anesthesisten informatie over uw medische voorgeschiedenis om u op een veilige en juiste manier te behandelen.

De vragenlijst kunt u ook hier downloaden.

 

Thuismedicatie

Om te weten welke medicatie u gebruikt, vragen we u om de lijst met thuismedicatie in te vullen. Denk hierbij ook aan bloedverdunners, bloeddrukmedicatie, diabetesmedicatie, anti-epileptica en schildkliermedicatie.

De medicatie die u inneemt, moet niet noodzakelijk gestopt worden op de dag van de ingreep. Het is zelfs beter om de medicatie die u langdurig inneemt ook op de dag van de ingreep in te nemen (met uitzondering van medicatie voor diabetes en bloedverdunning) en dit met een heel klein slokje water.

Als u aspirine of bloedverdunners neemt, moet de behandelende arts dit weten, aangezien de medicatie tijdelijk en tijdig gestopt of aangepast moet worden. Twijfelt u of uw arts op de hoogte is van deze medicatie, neem dan zeker contact met hem/haar op.

Als u vragen heeft over uw thuismedicatie in combinatie met de ingreep, aarzel dan niet om contact op te nemen met de behandelende arts of de dienst anesthesie (t 014 24 60 26).